GUTZ AMBASSADÖR

ALICE HAGER

GUTZ-AMBASSADÖR-ALICE-HAGER

”Hela cupen var bara helt underbar där man fick träffa massor av nya människor, spela riktigt roliga matcher mot lite mer annorlunda lag och spendera mycket tid med laget.”

Möt Alice Hager som tränar med Eskilsminne IF där hon både får tuff träning men också många härliga skratt med sina vänner. Hon tar stora kliv i träningen. Läs om hennes utmaningar, mål och förebilder.

Namn: Alice Hager
Ålder: 17 år
Bor: Helsingborg
Familj: 
Mamma, pappa, 2 systrar, 2 bonusföräldrar & 4 bonussyskon
Skola/utbildning: Johannes Hedberggymnasiet, där jag studerar naturvetenskap.
Förening: Eskilsminne IF

Hur mycket tränar du? Kompletterar du din träning med något annat än fotboll?

Med laget tränar vi 3 gånger i veckan, plus matcher på helgerna. Jag brukar träna en del själv också genom att t. ex. gå ut och springa och köra fys hemma. För tillfället har jag dock skadat min fot så på senaste tiden har det mest blivit rehab för min del.

 

Hinner du med att även hänga med kompisar fast att du har mycket träning och även skola? Hur mycket tränar du?

Jag tycker att balansen mellan skola, kompisar och träning funkar väldigt bra för tillfället, det gäller bara att planera. På vardagarna är det mest plugg och träning som står i fokus, men eftersom jag har nästan alla mina närmsta vänner på skolan eller i laget så hinner jag träffa dem ändå. De dagarna av helgen som jag inte har match finns det ju dessutom tid till att träffa min familj och mina vänner.

 

Vilka är dina styrkor? Vad behöver du jobba på? Vad är roligast att träna?

Min styrkor skulle jag väl säga är att jag är relativt uthållig och har en bra spelförståelse. Det jag behöver jobba på är väl det mesta då man alltid kan utvecklas, men framför allt skulle jag säga att min första touch kan bli bättre för att få bättre kontroll på bollen när jag får den.

 

Vad har du och ditt lag framför dig i den närmsta tiden? Har du något uttalat mål i din karriär?Tänkt stort, har du någon dröm?

För tillfället är lagets största utmaning att försöka ta sig vidare till slutspel i F17 SM Västra Götaland. Det är endast ett lag som går vidare, så det kommer bli tufft, men vi hoppas på det bästa. Mina mål med fotbollen är framför allt att spela i ett lag med bra sammanhållning där jag trivs, samtidigt som jag hela tiden utmanas och utvecklas som fotbollsspelare. I framtiden hade det självklart varit kul att spela med något damlag i de högre divisionerna (t.ex. Eskilsminnes damlag), men just nu trivs jag väldigt bra i den fotbollsmiljö som jag befinner mig i.

 

Vad är det bästa med att tillhöra en förening som Eskilsminne? Har ni en god stämning i klubben? Träffar du många av dina träningskompisar även utanför fotbollsplanen?

Jag tycker att Eskilsminne är en underbar förening då det finns möjligheter för alla spelare oavsett tidigare kunskap eller ambitionsnivå att få spela fotboll. Alla i klubben är väldigt trevliga, så det är alltid go stämning när det är aktiviteter tillsammans. Utanför fotbollen brukar jag hänga med många av mina träningskompisar då alla är helt fantastiska!

 

Vad är dina meriter?

Som lag skulle jag säga att våra främsta meriter är att vi vunnit Skåneserien flertal gånger och att vi förra året blev 8:a i Sverige (F17- SM). Personligen skulle jag säga att mina meriter är att jag är lagkapten i F17, har spelat ett antal matcher i division 2 och är med i Skånelaget-truppen.

 

Gör ni många aktiviteter med Eskilsminne som inte är direkt kopplade till fotboll? Läger, filmkvällar, andra träningsformer etc?

Ja, det tycker jag. Oftast är fotbollen involverad på ett eller annat sätt, t. ex. genom ett teoripass eller en extra träning, men jag tycker att våra tränare är bra på att ge oss tid till att bara hänga.

 

Tyvärr blev Eskilscupen inställd även i år, hur känner du för det och vad saknar du mest med cupen?

Självklart tycker jag, som många andra, att det var jättetråkigt att den blev inställd detta året. Eskilscupen är en väldigt rolig cup där man får träffa människor från många olika ställen och spela mot lag som man inte brukar utan att behöva åka så långt hemifrån. Det jag saknar mest med Eskilscupen och allt annat som blivit inställt i och med att pandemin är att få spela mycket matcher och att få möta nya och intressanta lag.

 

Har du några förebilder som du inspirerats av, vilka? Någon inom klubben eller kanske t.o.m. någon som inte spelar fotboll? Vem, varför? Vad är så bra med hen?

Det finns många som jag ser upp till och inspireras av varje dag. Messi är ett exempel på en fotbollsspelare som jag alltid tyckt om och sett upp till för hans otroliga bollkontroll och för hans goda attityd på plan, men överst på listan är ändå min morfar som alltid varit min starkaste förebild. Utöver min morfar finns det många i min vardag, i min familj och av mina vänner, som jag ser upp till och inspireras av.

 

Vilken upplevelse (cup, match, läger, vinst) kommer du ihåg allra starkast?

Min starkaste fotbollsupplevelse måste jag ändå säga var Gothia cup 2019. Hela cupen var bara helt underbar där man fick träffa massor av nya människor, spela riktigt roliga matcher mot lite mer annorlunda lag och spendera mycket tid med laget.

 

Vad är din erfarenhet och dina känslor kring föreningsförsäljning av produkter som Gutz för att tjäna pengar till laget?

Jag gillade försäljningen av Gutz jättemycket. Jag tyckte det var väldigt smidigt och lätt att lägga in beställningar och alla jag sålt till har varit jättenöjda med sina produkter.

 

Vilka är dina GUTZ-favoriter?

Av alla gutz produkter måste jag ändå säga att de klassiska ankelstrumporna (”sneaker cotton socks”) är mina favoriter. De är jättesköna och jag använder dem varenda dag.

 

//Alice Hager