FRÅGOR & SVAR

1. VI VILL STARTA

HUR STARTAR VI EN FÖRSÄLJNING?
Utse en kontaktperson (över 18 år). På vår hemsida registrerar ni enkelt gruppen i 3 steg. När alla uppgifter är ifyllda och gruppen sparad, så är ni igång! Efter att ni registrerat gruppen skickar vi ett startpaket till kontaktpersonen.
VAD INNEBÄR GRATIS STARTPAKET?
GUTZ är unika och bjuder alltid på ett gratis startpaket innehållande två visningsaskar samt ett produktpaket till skolklasser, lag och föreningar som säljer (värde 400 kr). Vill laget/klassen ha fler paket så går det också bra till ett pris av 100 SEK för en visningsask och 140 SEK för ett produktpaket. Viktigt är att det finns prover så att säljare och kunder kan se och känna på kvaliteten. Startpaketet behåller ni utan kostnad efter att ni slutfört er aktivitet.

2. VI ÄR IGÅNG

HUR LOGGAR JAG IN?
När kontaktpersonen skapar ert lag, erhåller hon/han inloggningsuppgifter till sina säljare, kontaktpersonen kan välja mellan att själv dela ut dessa, alternativt välja att skicka ut de via sms eller e-post. Som säljare loggar du in med ett användar-ID och lösenord som GUTZ skapat. Som lagledare loggar du in med din e-postadress samt det lösen som du själv valt eller fått från GUTZ.
HUR LOGGAR JAG IN I APPEN?
Appen är ett verktyg för säljarna. Säljaren loggar in med sitt användar-ID och lösenord som GUTZ skapat och som du fått av kontaktpersonen. Som kontaktpersons kan du endast logga in i portalen från vår hemsida. I appen finns fler frågor och svar gällande appens funktioner.
VAR FINNS GUTZ APP ATT LADDA NER?
Appen finns för Android och iOS och du kan ladda ner dem i App-store alt. Google Play helt utan kostnad.
VEM KAN ANVÄNDA APPEN?
Appen är till för dig som är säljare i en aktivitet, när gruppens försäljningsperiod är slut, kan du inte längre logga in i appen med de användaruppgifter som du fått från GUTZ. I appen finns fler frågor och svar gällande appens funktioner.
HUR GÖR JAG OM JAG GLÖMT MITT LÖSENORD?
På hemsidan finns det en länk för att återställa ditt lösenord. Du kan också kontakta kundservice för hjälp.
FINNS DET NÅGON MANUAL TILL MIG SOM ÄR ANSVARIG FÖR FÖRSÄLJNINGEN?
Kontakta kundservice så mailar de över en manual till dig. När du loggar in på ditt konto finns också en film om hur du sköter försäljningen.
VARFÖR MÅSTE JAG ANGE MITT PERSONNUMMER?
GUTZ ger er alltid kontaktpersonen en kredit på 30 dagar. Som kontaktperson är du också betalningsansvarig gentemot GUTZ.
HUR FÅR VI FLER BESTÄLLNINGSHÄFTEN?
Alla broschyrer och blanketter finns att ladda ner under ”Säljmaterial”.
FÅR VI HÅLLA PÅ ATT SÄLJA GUTZ PRODUKTER I MER ÄN 3 VECKOR?
Ja, det är ert val, men vi på GUTZ rekommenderar att ni håller er aktivitet så kort och effektiv som möjligt. Tänk på att kunderna vill ha sina varor så fort som möjligt! Om ni vill ändra på er försäljningsperiod ber vi er ta kontakt med kundservice.

3. VI ÄR KLARA

HUR LÄMNAR VI IN VÅR BESTÄLLNING?
Som säljare rekommenderar vi att du använder vår app i första hand, men det går också bra att logga in via vår portal från gutz.se och registrera dina beställningar. Ni kan också lämna in era beställningar till kontaktpersonen som i sin tur registrerar dessa från portalen. När alla beställningar är inne, skickar lagledaren in dessa som en beställning till GUTZ. Var noga med att kontrollera att leveransadressen också stämmer.
HUR SER JAG HUR MYCKET VARJE SÄLJARE SÅLT?
Under laget finns det en avstämningslista att skriva ut efter att beställningen lämnat vårt lager.
NÄR OCH HUR SKER LEVERANS PÅ BESTÄLLDA VAROR?
Inom 7-10 arbetsdagar, från det att ni i er klass, lag eller förening har avslutat och registrerat er order, levereras beställningen. GUTZ levererar varorna med PostNord direkt till kontaktpersonen. Er leverans skickas som företagspaket och levereras till angiven leveransadress på vardagar mellan kl. 09.00-16.00. Alla leveranser föraviseras via sms. Slutkunder som valt direktleverans, skickas som MY PACK och levereras till närmsta postutlämningsställe inom 5-7 arbetsdagar.
HUR ÄR VÅR LEVERANS PACKAD?
Har du sålt 175 paket eller mer packar vi alltid er order per säljare. När leveransen når kontaktpersonen är det enkelt för henne/honom att dela ut paketen till säljarna. Om ordern är under 175 paket packas leveransen som en enhet och kontaktpersonen får själv dela upp produkterna per säljare.
VAR ÄR VÅR LEVERANS?

När er försändelse lämnar GUTZ lager erhåller ni ett e-post meddelande med kollinummer för spårning av er leverans. Ni spårar leveransen enkelt via PostNords app.

VAD KOSTAR FRAKTEN?
Upp till 75 paket kostar frakten 200 kr.
76 – 174 paket kostar frakten 300 kr.
175 paket eller fler = Fraktfritt!
Direktleverans till slutkonsument kostar 39 kr.
HUR BETALAR VI?
GUTZ skickar er en faktura samtidigt som er leverans lämnar GUTZ lager. Ni har 30 dagars betalningsvillkor.
HUR GÖR VI MED BYTE OCH RETURER?
Tillsammans med leveransen får ni returemballage samt retursedel för eventuella returer. Samla alla era returer i EN leverans, då ni har ett (1) fritt returporto. Kontakta kundservice så hjälper de er på bästa sätt. Eventuella returer och byten skall ske inom 30 dagar från leverans. Du kan läsa mer om byte/returer i det röda kuvertet som kom med i leveransen.
VAD GÄLLER FÖR REKLAMATION?
Om en vara har gått sönder eller på annat sätt inte uppfyllt den standard som utlovas vill vi att ni kontaktar kundservice. Givetvis erhåller ni en ny produkt utan några kostnader.

4. ÖVRIGA FRÅGOR

HUR MYCKET TJÄNAR VI?
Ett paket som du säljer för 200 kr ger 60 kr i förtjänst.