GUTZ AMBASSADÖR

CAJSA HELLBORG

cajsa1
cajsa1

Jag vill spela i gul/blå tröja!

Läs om Cajsas resa inom handbollen och hennes önskan om att spela i gul/blå tröja. Hur hamnade hon inom handbollens värld, vilka förebilder har hon, hennes meriter och hur lägger hon upp sin träning. 

Namn: Cajsa Hellborg
Ålder: 17 år
Bor: I ett hus litet utanför Helsingborg
Skola: Jag går första året på Filbornaskolan med inriktning ekonomi och NIU handboll.
Familj: Pappa Magnus, mamma Linda och lillebror Olle.
Klubb: Eslövs IK

 

Hur länge har du spelat?

Jag har spelat handboll i drygt åtta år.

Varför Eslövs IK?

Jag spelade tidigare i OV Helsingborg men efter sex år i klubben kände jag att jag behövde en förändring. Eslöv var det självklara valet. Dels för att det är en ren tjejklubb men också för att de är väldigt duktiga. Vårt gäng är också otroligt härligt och vi har så kul tillsammans.

Var handboll ett givet val för dig?

Jag började faktiskt av en ren slump. När jag var yngre testade jag på de flesta sporter, bland annat simning och ridning. Jag fastnade dock inte riktigt för någon av sporterna. Det kan vara för att jag alltid älskat lagsport och att dela glädjen med andra. Under ett skollov så var jag på ett dagsläger och testade

handboll. Jag blev kär i sporten direkt! Enda sedan den dagen jag så har det varit givet för mig att spela handboll men innan dess var det bara en kul grej på skolidrotten.

Hur mycket tränar du?

Jag går på ett handbollsgymnasium och tränar därför i skolan. Två handbollspass och ett gympass plus ett teoripass. Med klubben tränar jag tre handbollspass med fys inkluderat. Utöver alla träningar så är det minst en match per helg och en massa cuper. Jag gymmar också när jag har tid över.

Vad är dina styrkor?

Jag är en snabb och explosiv spelare. Jag skjuter bra och kan sätta mina kompisar i lägen. Jag är en väldigt glad och positiv människa som tycker om när andra lyckas och peppar alltid mina medspelare.

 

Vad har du för mål inom handbollen?

Mitt största mål är att få spela i en gul och blå landslagströja. Att få representera hela Sverige skulle vara så mäktigt. Jag har som mål att bli så pass bra att jag kan leva på att bara spela handboll.

 

cajsa3
cajsa3

Har du någon förebild? Och varför?

Isabelle Gulldén har alltid varit en stor förebild för mig. Hon är spelfördelare men gör också en del mål själv. Hennes spelförståelse är helt makalös.

 

Vad har du för meriter?

I början av maj 2019 spelade jag finalsteget i Ungdoms SM där vi slutade sexa. i år 2019 blev det guld både på OV Beachhandboll och Åhus Beachhandboll.

 

Vilken är din favoritprodukt från GUTZ?

Min favoritprodukt är helt klart GUTZ Running Tights. De har en sjukt bra passform. Jag gillar verkligen att den har ett band i midjan som går att knyta så att man själv kan justera hur man vill att de ska sitta.

Annars tycker jag mycket om deras träningstoppar och strumpor, de är väldigt bekväma.

//Cajsa Hellborg, Eslövs IK

PS Har du läst om alla våra andra ambassadörer?