GUTZ AMBASSADÖR

DENISE NILSSON

cajsa1

Möt Denise Nilsson, aktiv innebandyspelare i FBC Kalmarsund. Läs om hennes träning, utmaningar, styrkor och förebilder. Hon presenterar även sina Gutz favoriter och berättar om sina känslor och erfarenheter om lagförsäljning!

Namn: Denise Nilsson
Ålder: 19
Bor: I min första egna lägenhet i Kalmar
Skola:
Jobbar just nu och lägger mitt fokus på innebandyn
Familj:
Brorsan Alexander, Mamma Johanna och Pappa Dieter
Klubb: FBC Kalmarsund


 

Hur länge har du spelat innebandy?

Just nu har jag spenderat 12 fantastiska år på en innebandyplan.

Var innebandy en självklar sport för dig eller vad fick dig att börja spela?

Jag är egentligen uppfödd i en riktigt inbiten fotbollsfamilj men jag testade innebandy när det startade upp ett flicklag i mitt samhälle, drog med tre av mina bästa kompisar och jag fastnade direkt för farten på spelet. Idag spelar alla förutom en av oss fortfarande innebandy.

Vilka är dina styrkor som spelare?

Jag skulle säga att mina absoluta styrkor som spelare är en bra fysik, mitt passningsspel och min förmåga att fullständigt fokusera på matchen och det som händer där och då, för att alltid kunna ge hundra i alla situationer.

 

Vad är din största utmaning framöver?

Min största utmaning framöver är att hjälpa ta mitt lag till SSL. Efter halva säsongen ligger vi just nu 4 poäng ifrån kvalplatsen!

 

Hur mycket tränar du? Tränar du något mer än innebandy som ett komplement?

Mitt lag träffas sammanlagt 3 gånger per vecka för träningar, förutom 1 match och 1 gymträning. Utöver det försöker jag klämma in ett löppass, yoga eller snabbhet beroende på hur veckans intensitet varit.

cajsa3
cajsa3

Vad är det bästa med lagsport?

Gemenskapen, att alltid veta att man ger allt och lite till. Inte bara för att det ska gå bra för en själv, utan för laget. Alla de tillfällen man kan komma från en medioker dag och få massa energi – från träningen och framför allt även från alla människor i laget.

 

Har du något uttalat mål i din karriär?

Just nu är det att gå upp till SSL med FBC Kalmarsund.

 

Har du några förebilder som du inspirerats av?

Jag har aldrig riktigt hämtat inspiration av stora innebandyspelare, utan mina förebilder har jag i min familj och i mitt lag. Min pappas fotbollskarriär har guidat mig genom de uppoffringar och krav jag behöver ställa på mig själv. Styrkan och viljan för att göra de sakerna har jag tagit från mina lagkompisar och min kärlek för sporten. Det finns mycket inspiration att hämta i hur korsbandsskadade aldrig slutar ge sig. I hur backkollegan aldrig slutar försöka att lära sig göra det där skottet hon troligtvis aldrig kommer behöva göra, eller bara i hur man verkligen brinner för en sport och att förbättras.

 

Vilka är dina meriter?

Spelar just nu i landets näst högsta liga för 4:e året i rad. Innan det representerade jag Göteborg i vårt distriktslags-SM och spelade även juniorlagsSM med min moderförening Lindome IBK 3 år i rad med vårt u17-lag (2016-8a, 2017-7a, 2018-8a) samt med vårt u18-lag 2018 (4a). 

 

Vad är din erfarenhet och dina känslor kring lagförsäljning av produkter som GUTZ?

Mina minnen av försäljning av sådana här produkter är hur jag gick från dörr till dörr med mina kompisar. Hur vi turades om att gå fram och knacka på och de andra stod bakom som moraliskt stöd. Jag minns alla de gånger vi knackade på hos tanterna som bjöd oss på bullar och inte minst resan till Prag som mitt ungdomslag kunde göra på grund av all försäljning. En vecka som spenderades med min favoritsport i ett nytt och spännande land!

 

Vilka är dina GUTZ-favoriter?

Jag själv älskar Gutz long sleeve shirt på gymmet. Man känner sig fräsch, varm och man behåller närheten till skivstången utan att oroa sig för skav. På planen blir det däremot Ladies sport boxers som får briljera, ett enkelt och bekvämt sätt att bibehålla värmen i benen under matchens byten.

//Denise Nilsson

PS Har du läst om alla våra andra ambassadörer?

DENISE NILSSON GUTZ-AMBASSADÖR