Filip FahlströmGUTZ ambassadör

Sveriges nya Gokartshopp!

Möt Filip Fahlström från Helsingborgs Karting Klubb som har siktet inställt på Formel 1. Han är GUTZ senaste tillskott som ambassadör och har en Ungdoms SM vinst i bagaget.

Jag heter Filip Fahlström och är 15 år. Jag älskar allt som har med racing att göra.

Redan som 7-åring började jag köra gokart i klassen Cadetti som är för barn mellan 7-9 år. Jag blev fascinerad av farten redan vid första körtillfället och kände mig snabbt redo för att börja tävla. Det blev två år för mig i klassen Cadetti för att sedan naturligt ta klivet upp till klassen Formel Micro.

Här var det tuffare konkurrens och det blev mer seriöst eftersom det nu började handla om tiondelar istället för sekunder. Jag lärde mig massor och började ta flera fina placeringar. Detta året körde jag även SKCC då jag tog fem stycken andraplatser och en vinst i denna serie, vilket ledde till att jag tog hem ett silver i SKCC-serien.

FILIP FAHLSTRÖM

Ett stort kliv

Det var nu dags att ta klivet upp till nästa klass, vilket blev Junior 60, och nu blev konkurrensen ännu tuffare. Nu kör jag för Helsingborg Karting Klubb (HKK) och har som bästa placering en SM seger 2018! Denna placering har gav mig chansen att köra VM i Frankrike 2019 men utan sponsorer finns det tyvärr ingen möjlighet då det medför stora kostnader.

 

​Träning

Under vintertid blir det ingen körning, men mellan april- september brukar jag köra minst en gång per vecka + tävling.

Jag kompletterar med att spela fotboll, en hel del löpträning och brukar även spela ganska mycket racketsporter (pingis och paddel).

Mitt mål

Jag är alltid lugn och fokuserad och jag ger alltid allt jag har när jag kör. Mitt mål är att köra Formel 1, men om man ska vara realistisk så är det att köra STCC (Scandinavian Touring Car Championship).

Mina förebilder

Mina förebilder är Lewis Hamilton och Kimi Raikkonen eftersom de båda kan behålla lugnet och de är både schyssta på och utanför banan.

Mina GUTZ favoriter

Jag har flera GUTZ favoriter men min absoluta favorit är Mens’ sport boxer som är en schysst träningskalsong med mesh som ger en luftig och skön känsla. De är varken för varma eller för kalla. Testa GUTZ produkter du med!

Mina meriter

7 plats i SM 2016
2 plats DM 2016
2 plats SM 2017
1 plats SM 2018

// Filip Fahlström, Helsingborg Karting Klubb (HKK)

PS. Läs gärna mer om alla våra ambassadörer.